2014.01.16. Egyetemfoglaló


A megye 9 középiskolájának csapatai versenyeztek csütörtökön a KTK aulájában faluvezetésből, kreativitásból, talpraesettségből, szociális és morális érzékből.

„Oszd el és gazdálkodj!” címmel középiskolások számára megrendezett közgazdasági vetélkedő volt január 16-án, csütörtökön a NYME KTK aulájában. A Győrből, Mosonmagyaróvárról, Csornáról és Sopronból érkező diákok kísérőtanáraikkal több órára birtokba vették a Kar auláját. A csapatok mindegyikének egy saját falut kellett felépítenie és vezetnie a vetélkedő alatt. A feladatok során részt vehettek pályázatírásban, beruházhattak vállalkozás jellegű vagy éppen közhasznú projektekbe, eldönthették, hogy falujukat milyen helyi kisvállalkozók számára teszik befogadóvá. Próbára tették őket törvénytelen lehetőségek felkínálásával és tanúságot tehettek szociális érzékükről a munkahelyek teremtésénél és a segélyezésről szóló feladatoknál. Közben papírdobozokból ténylegesen felépítették falujuk makettjét, amit ízlésük szerint díszítettek fel.
A vetélkedőt a soproni Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola által igazgatott Pogácsafalva önkormányzata nyerte. Második helyezést a győri Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Imprónia nevű faluja, a harmadikat pedig a mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola Kákórágófalva nevű önkormányzatát vezető csapata nyerte el. Az előfeladat szakmai és a falu esztétikai szempontok szerinti zsűrizése alapján a győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola különdíjat kapott.
A helyi vállalkozók és a kar által felajánlott nyereményekből minden versenyző részesült.
Köszönjük támogatóinknak:  Fagus Hotel, Ottimo pizzéria, Puskás-söröző, Jégverem fogadó, Perkovátz-ház, Peresztegi pékség, Famulus Hotel Győr, Cédrus könyvesbolt, Horváth Nándor cukrászmester, Becsa sportstúdió, Turizmus Kft., Kis-Rába menti Takarékszövetkezet.

Katona Györgyné

 

 

A képek megtekinthetők itt >>