2014.01.16–18. Siker az Educatio-kiállításon


Nagy sikere volt a Nyugat-magyarországi Egyetem standjának a 2014-es Educatio-kiállításon. Több száz középiskolás és érdeklődő látogatott el a NYME 9 egyetemi kar „kávézójába”.

„Gondolkodom, tehát ott vagyok” mottóval rendezték meg, több mint 100 kiállítóval – köztük szinte minden haza felsőoktatási intézmény részvételével – a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Ezúttal 3 napon keresztül látogathattak ki a Papp László Sportarénába a középiskolások, szülők, pedagógusok és az érdeklődők.

A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók- és forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek is bemutatták kínálatukat. Ezen kívül olyan intézményekkel, vállalatokkal és szakemberekkel is találkozhattak az oda látogatók, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. Az ingyenesen látogatható seregszemle a továbbtanulni szándékozók mellett az oktatók, pedagógusok és intézményvezetők számára is egyedülálló lehetőséget biztosított, hiszen értesülhettek a szakma újdonságairól, a taneszközökről és módszerek korszerűsödéséről.

A Nyugat-magyarországi Egyetem oktatói, tanulmányi előadói, hallgatói Dr. Cseh Sándor oktatási rektorhelyettes vezetésével, Petyus András főszervező irányításával már hónapokkal ezelőtt készültek arra, hogy az egyetemünk kiemelkedően képviseltesse magát. Az Alkalmazott Művészeti Intézet két hallgatója, Gilicze Gergő és Molnár Rebeka álmodták meg a NYME standját, mely központi helyen kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A televízióban is felvillantott színes arculat elérte a célját, sokan megálltak és elidőztek a részleteken.

A színes erdőt ábrázoló stand közepén egy kávézó állt, s az egyes asztaloknál a karok képviselői (hallgatók, tanulmányi munkatársak, oktatók) adtak hasznos tájékoztatást és útmutatást a karok működéséről, a felvételi folyamatáról és a kollégiumi elhelyezésről.

A Közgazdaságtudományi Kar színes kínálatával, igényes szóróanyagaival és játékos ajándéktárgyaival is vonzotta a látogatókat, akik a leghitelesebb forrásból, hallgatóinktól ismerhették meg lehetőségeinket.

Orbán Júlia


A képek megtekinthetők itt >>