2010.08.22-27. bALEK-hét


„Életünk legszebb hete” ...bALEK-hét Sopronban

 

2010. augusztus 22-én vasárnap kezdődött Sopronban a bALEK-hét. Az Isteni Fényben Tündöklő Dicső FIRMÁK Kara változatos programokkal várta az ideérkező pogányokat, melyek révén megismerhették egymást, a FIRMÁKAT, a várost, valamint a soproni egyetemi élet rejtelmeit. Idén 136 erdőmérnök, 106 faipari mérnök és 55 közgazdászhallgató vett részt a bALEK-héten.

Vasárnap a vasútállomásra érkező pogányokat FIRMA-taxik várták, és kezdetét vette a hagyományos szekértolás a belvárosban. A kollégiumi bejelentkezésnél mindenki kapott egy-egy csomagot, mely tartalmazott pólót, nótáskönyvet, bALEK-újságot, valamint bALEK-tudnivalókat. Ezután következett egy orvosi vizsgálat, majd a Botanikus kertben kialakított állomáspontokon vicces feladatok várták a már egészséges pogányokat. Este egy kis felfrissülés után ismerkedési estet tartottunk az Egyetemi Ifjúsági Házban.

Hétfőn beiratkozással, tantárgyfelvétellel folytatódott a bALEK-hét. E hosszú délelőtt után kikapcsolódásként elfogyasztottunk egy meleg ebédet Sopron egyik méltán híres éttermének teraszán. A délután folyamán a leendő elsőéves hallgatókat körbevezettük az Egyetem kollégiumaiban, hogy mindenki eldönthesse, melyikben szeretné eltölteni következő egy évét. Kora este a Faipari Mérnöki Kar hallgatóival közösen szervezett nótaesten vehettek részt a pogányok, melyet a Botanikus kertben rendeztünk meg. Ezután egy KARAOKE versenyen mérhették össze tudásukat, ahol a választott dalhoz illően be is kellett öltözniük a „fellépéshez”.

keddi nap folyamán egy hangulatos városi séta keretében a pogányok megcsodálhatták a város nevezetességeit, múzeumait és egyéb látnivalóit. Egy meleg ebéd elfogyasztása után a híres soproni Pinceszínház előadását élvezhettük az Egyetemi Ifjúsági Házban, majd este borkóstolóra indultunk kisebb csoportokban a város különböző vendéglátóipari egységeibe.

szerdai egésznapos kirándulást állomáspontok fűszerezték a Lövérek vadregényes tájain. Itt különböző mókás feladatok várták a pogányokat baráti társaságok szervezésében. A túra végén a brennbergbányai autóspihenőben bográcsos vacsora várta a megfáradt barangolókat.

Csütörtökön, hogy kellőképpen felébredjen mindenki, zenés reggeli tornát tartottunk, majd elindultunk a város környéki nevezetességeket megtekinteni. Első állomásként Nagycenken kisvasutaztunk, majd tovább indultunk Fertőrákosra, ahol a kőfejtőt tekintettük meg. A Fertő-tóhoz közösen a Faipari Mérnöki Karral, illetve az Erdőmérnöki Karral érkeztünk meg. Itt vízben és szárazföldön egyaránt élvezhettük a versenyeket. Ezt követően az önfeledt szórakozásé volt a főszerep. Este egyfajta lezárásképpen ismerkedési bál következett az Egyetemi Ifjúsági Házban, ahol egyetemi berkekben már ismert előadók hangolták rá a közönséget a mulatságra.

Pénteken a tanév első kötelező előadására került sor a Közgazdaságtudományi Kar Gidai Erzsébet előadótermében. Könnyes búcsúzást követően minden poggyászukat összeszedve hazaindult a „sötét sereg”.

Takács Klaudia a. Nincs meg a FeleSem /III. KGH/


A képek megtekinthetők itt >>