2010.07.04. Adományozás


Az árvízkárosultak részére szervezett adománygyűjtés a NYME-én jó eredménnyel zárult: 200 adományozó 1,3 millió forintról mondott le adózott jövedelméből.

 

 

 

 

A Gazdasági Főigazgatóság az összegyűjtött összeget Bőny község önkormányzata által kijelölt számlaszámra utalta át, Tóth Zoltán károsult részére. Tóth Zoltánt és családját, akiknek 3,5 millió Ft kára keletkezett, Dr. Muraközi László polgármester választotta ki a károsultak közül. A férfi hét évvel ezelőtt elvesztette feleségét, azóta egyedül neveli a gyerekeket. A legnagyobb idén fejezte be a szakiskolát.

Június 3-án Prof. Dr. Faragó Sándor rektor adta át a támogatást az Egyetem nevében, egy adományozási oklevél formájában. Az átadáson részt vett a legidősebb gyerek, Dr. Muraközi György polgármester és jómagam.

Az árvíz után kialakult helyzetet látva megállapítottuk, hogy nagy szüksége volt a családnak a segítségre. Már elkezdték a helyreállítást, de a szűkös családi költségvetésből még évek kellettek volna az elfogadható szintű lakhatási körülmények kialakításához. A családfő látható meghatottsággal köszönte meg az adományt. Reménykedve hozzátette, hogy talán most már vége szakad a családot sújtó csapássorozatnak.

Ezúton is köszönjük az adományozóknak és az együtt érzőknek a segítséget!

Az alábbi képek a károkat és a megkezdett helyreállítást mutatják.

Székely Csaba


A képek megtekinthetők itt >>