2009.02.12. UniversiTeam sajtótájékoztató és közönségtalálkozóCsütörtökön 14.00 órától az Afrikából Sopronba hazatérő UniversiTeam sajtótájékoztatóval összekötött közönségtalálkozót tart a Közgazdaságtudományi Kar aulájában (Sopron, Erzsébet u. 9.).

 

2009. január 17-én, szombaton indult Bamacoba a UniversiTeam, a Nyugat-magyarországi Egyetem rally csapata.

 

A csapat tagjai:

  • Meszjár András – Közgazdaságtudományi Kar, Erdőmérnöki Kar,
  • Krámli András – Közgazdaságtudományi Kar,
  • Szücs Tibor – Erdőmérnöki Kar,
  • Lévai Etelka – Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar.

A rally útvonala a Föld 4. és 5. legszegényebb országán keresztül tartott Mali fővárosába, Bamacoba. Az egyetemi csapat az afrikai falvakba és iskolákba karitatív csomagokat juttatott el.

A csapat kitüntetett figyelmet érdemel, hisz az életveszélyt is vállalva képviselte egyetemünket. Amellett, hogy szerencsésen teljesítették a küldetést, a kőkemény tereprallyn is az egyetem hagyományainak megfelelően jártak el - segítőkészségből jelesre vizsgáztak. (A sivatagi verseny élmezőnyében haladtak, amikor versenyeredményüket kockáztatva és jelentős időveszteséget szerezve egyedüli csapatként fordultak vissza, hogy segítsenek a bajbajutottakon.) A rally időtartama alatt, az egyetemi csapat részvétele kapcsán a regionális média kiemelten foglalkozott egyetemünkkel.

A fekete kontinensen hallgatóinknak érdekes élményekben volt része, amelyet a holnapi közönségtalálkozón oszt meg a nagyérdeművel. A versenyzők élménybeszámolóját videóprojektoros vetítés fogja kísérni.

A rendezvényre minden kedves egyetemi polgárt és érdeklődőt szeretettel várunk!

Takács Eszter

Link:

bamako.nyme.hu >>